woensdag 21 maart 2012

The Artist


Onlangs naar de film the Artist geweest. Heel bijzonder vonden wij; in het begin was het even wennen, maar op een gegeven moment wen je er aan dat het verhaal met mimiek en muziek neergezet wordt. En de hoofdrolspelers doen dat met verve!

actrice Bérénice Bejo
Met vijf belangrijke prijzen, waaronder die voor Beste Film, is de in nostalgisch zwart-wit gedraaide hommage aan de stille film The Artist de grote winnaar van de Oscars geworden. De Franse regisseur Michel Hazanavicius en hoofdrolspeler Jean Dujardin wonnen namens de film Oscars voor Beste Regie en Beste Mannelijke Hoofdrol.
Het is de bekroning van een zegetocht die vorig jaar op het Filmfestival Cannes met een Gouden Palm voor Beste Acteur voor hoofdrolspeler begon. Dat de film in de prijzen zou vallen was geen verrassing. The Artist gold met tien nominaties de afgelopen weken als grote kanshebber. De film won ook nog Oscars voor kostuumdesign en filmmuziek.” aldus filmcriticus Dana Linssen, NRC.nl


Ook hondje Uggie, die een belangrijke rol speelt,  heeft een acteerprijs gewonnen.                         Uggie was voor rollen in twee films genomineerd voor de Golden Collar Award en won deze gouden halsband in Los Angeles voor zijn aandeel in de film.

1 opmerking:

  1. Alleen voor Uggie zou ik de film al wel willen zien, wat een lieverd.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen