woensdag 11 april 2012

Anne-Claire Petit

Onlangs kocht ik de verjaardagskalender van Anne-Claire Petit.  Ook zij heeft, met haar kleurrijke en herkenbare gehaakte knuffels, haken weer op de kaart gezet.

De ontwerper:
Anne-Claire Petit (1962) studeerde industrial design in Eindhoven en begon haar carriere als designer voor Esprit. Na vier succesvolle jaren bij het internationale merk was het tijd om haar inspiratie en creativiteit op een hoger niveau te brengen. Ze begon haar eigen label onder de naam Anne-Claire Petit accessories. Gedurende de eerste tien jaar van het bestaan creëerde dit label bekendheid met een zeer geslaagde shawl collectie. Vervolgens veranderde het in een zeer omvangrijke kinder- en accessoireslijn waarin alle producten uitgevoerd zijn in kleurrijk handwerk. De Anne-Claire Petit collecties worden op dit moment verkocht in honderden winkels en warenhuizen in meer dan 36 landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Het merk:
Een enorme dierenfamilie, een collectie kinder- en babykleding, een lijn met interieuraccessoires.  Elke Anne-Claire Petit accessoire is handgemaakt volgens traditionele handwerktechnieken, met gebruik van herkenbare kleurenpatronen en natuurlijke materialen. En dat is wat elk product uniek maakt. Toch hebben de verschillende items ook iets gemeen. Ze wekken allemaal dezelfde positieve, vrolijke reactie op. Dat is precies wat dit merk karakteriseert. Iedereen zal een Anne-Claire Petit item direct herkennen. De authenticiteit, het oog voor detail, het precieze handwerk en het complementaire kleurgebruik blijven ongeëvenaard.


De productie:
Anne-Claire Petit accessoires heeft een optimistische kijk op de wereld. In ieder opzicht. Vanaf het ontwerpen tot aan de productie. Vrolijk makend, kleurrijk en vooral met liefde gemaakt. Het merk wordt zowel in Europa als in het Verre Oosten geproduceerd. Er is een warme band opgebloeid met verschillende plattelandsgemeenschappen, waar de vrouwen hun handwerktechnieken al vele generaties aan elkaar doorgeven. Dankzij het haakwerk dat ze doen voor Anne-Claire Petit accessoires, zijn de vrouwen in staat om vrijwel het gehele jaar een inkomen te genereren.             Daar profiteert het hele dorp van. De vrouwen werken vanuit huis waar ze de nieuwe collecties samen met hun buren maken. Dat brengt een gevoel van veiligheid en samenwerking met zich mee dat tot uitdrukking komt alle Anne Claire Petit accessoires.
bron: http://www.puurstaud.nl/anne-claire-petit


1 opmerking:

  1. Ja daar word je blij van, prachtige modelletjes en fleurige kleurtjes.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen