vrijdag 8 juli 2016

Botter IJsselmuiden


Botter IJsselmuiden, een begrip onder sokkenbreisters!
Zelf heb ik nooit leren sokken breien,
maar bij diverse handwerkgroepen van de Welfare van het Rode Kruis,
waar ik een aantal jaren vrijwilligster was,
werden (en worden) heel wat paren voor de verkoop gebreid
met garen van Botter IJsselmuiden.
De roots van dit merk liggen in het dorp 
waar wij nu al ruim 10 jaar met veel plezier wonen en werken!

Botter IJsselmuiden about
Botter IJsselmuiden is al heel lang een begrip onder sokkenbreiers. De historie gaat terug naar de jaren 20, toen vader Botter begon met zijn eigen kruidenierswinkel. Door de toenemende drukte kwamen later ook zijn zonen in het bedrijf werken en al snel werd het een echt familiebedrijf. De vraag naar kwaliteitsgaren bleef groeien en de zonen besloten de beste kwaliteit sokkengaren zelf te produceren. Daarmee was het succes van Botter IJsselmuiden geboren.

Waarom Botter IJsselmuiden?
De kracht van Botter IJsselmuiden is de kwaliteit: warm, stevig, slijtvast en dat alles voor de juiste prijs. Goed om te weten is dat de wol op een diervriendelijke manier wordt gewonnen. Botter IJsselmuiden staat voor duurzame producten die lang mee gaan en recyclebaar zijn. Deze eigenschappen hebben het merk doen uitgroeien tot het grootste en bekendste sokkenwolmerk van Nederland.

Botter IJsselmuiden Oslo is echt kwaliteitsgaren. De samenstelling van 20% wol, 60% acryl en 20% polyamide zorgen voor een heerlijk zacht garen. Dankzij deze samenstelling kriebelt het niet, ademt het goed en is het garen slijtvast. Botter IJsselmuiden Oslo kan gebruikt worden als sokkenwol maar is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld heerlijk warme truien, shawls of wanten. 1 bol = 1 paar sokken. Bent u opzoek naar een dunner garen dan is Botter IJsselmuiden Bergen wellicht iets voor u.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen, nooit geweten.
    En dat het ook nog bestaat.

    (((Zwaaiii)))...MM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De naam kende ik ook niet. Ik zie dat het in mijn favoriete wolwinkel te koop is. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen